Annemarie van den Born

Annemarie van den Born

Hallo, ik ben Annemarie van den Born. Op mijn 16e ben ik begonnen met drummen in een schoolband. Drummen heb ik daarom echt geleerd door heel veel samen te spelen met anderen. Vanaf het begin lag mijn focus op het schrijven van drumpartijen en het spelen en schrijven van liedjes.
Na de middelbare school heb ik les gevolgd aan de vooropleiding van het Conservatorium. Om al mijn tijd aan muziek te kunnen besteden besloot ik muziek te willen studeren. In 2013 begon ik aan de Herman Brood Academie. Na een jaar van heel veel spelen ben ik verder gegaan op de popafdeling van Het Conservatorium van Amsterdam.
Sindsdien heb ik in velen projecten en bands gespeeld. Momenteel gaat al mijn tijd uit naar mijn band Dakota waarmee ik veel optreed in binnen- en buitenland. Begin 2019 komt ons eerste album uit onder het Amsterdamse label ‘Dapper’.

In mijn drumlessen is het het allerbelangrijkst om veel plezier te hebben en op een ontspannen manier te leren. Aan de hand van de interesses van de leerling werken we aan onder anderen: sound, dynamiek en motoriek. Verder is er ruimte om ook meer te leren over drumcomputers en het integreren van elektronica in je drumspel.

Annemarie van den Born