Sean Pithie

Sean Pithie (1994) is een Vlaamse gitarist, zanger, songwriter, docent en bandcoach. Na een middelbare kunstopleiding voor muziek te volgen in Antwerpen, verhuisde hij in 2012 naar Rotterdam. Hier studeerde hij aan het Rotterdamse conservatorium, vakopleiding pop gitaar. Na zijn bachelordiploma te behalen, besloot hij in Rotterdam te blijven om van hieruit zijn jonge carrière verder op te bouwen. Op zijn twaalfde kreeg hij zijn eerste gitaar, en was het al snel duidelijk dat hij hier later zijn werk van wilde maken. Hoewel hij een voorliefde heeft voor rockmuziek, is hij bekend met verschillende genres en heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan binnen vele aspecten van de muziekwereld. Hij was enkele jaren de frontman van de Rotterdamse rockband TPM, schrijft eigen songs, werkte mee aan verschillende muziektheatervoorstellingen, .. en heeft al enkele jaren ervaring als gitaardocent en bandcoach.

Sean is een gedreven en enthousiaste docent, met een moderne aanpak. “Voor mij is het heel belangrijk om vanaf het begin een goede lessfeer te creëren.  Ik wil mijn leerlingen coachen in wat ze doen, de juiste begeleiding op maat te geven, en de lessen vooral leuk en leerzaam houden. De lessen die ik geef worden in eerste instantie gebaseerd op de smaak en interesse van de leerling. Ik begin niet meteen met toonladders en technieken, maar net met hedendaagse en herkenbare songs, die de leerling leuk vindt. Meteen muziek maken is voor mij de boodschap. Nadat de leerling die eerste barrière heeft doorbroken kan ik wat meer theoretische en technische dingen gaan uitleggen en toepassen. Hoewel muziek maken en performen voor mij op nummer 1 staat, vind ik het ook ontzettend leuk om les te geven. Iedereen start in een zelfde beginfase, en het geeft een goed gevoel om te zien hoe je eigen leerlingen op hun manier een weg banen en een eigen, muzikale identiteit creëren. Ik hoop mijn leerlingen te kunnen enthousiasmeren en inspireren, zoals mijn docenten en helden dat bij mij deden.”

Sean Pithie