Mandoline, Banjo en Dobro

Hallo Muziekliefhebber!

Mijn naam is Joop de Jong. Ik ben van de wat oudere generatie en ben opgevoed met muziek uit de jaren 60 en 70. Dus heb ik veel folk, country en blues gespeeld en dan komen we automatisch uit bij de muzieksoort ‘Americana’. Belangrijke instrumenten zijn daarin de banjo, mandoline en dobro als aanvulling op de akoestische gitaar. Vele beroemdheden gebruikten deze instrumenten in hun bands, zoals John Denver,  Dolly Parton, Emmylou Haris en ga zo maar door.

Ik ben al heel veel jaren onderdeel van de Americana formatie ‘Change of Key’. Deze formatie heeft verschillende CD’s opgenomen in Amerika in de staten van de country-muziek : Tennessee en Arkansas. Ik heb me op verschillende instrumenten toegelegd om de typische sound van Americana te kunnen creëren. Dus heb je altijd al deze muzieksoort willen spelen? Dat kan nu via de Goudse Popschool. 

En dan nu de aanschaf van het instrument. Voor nog geen 100 euro koop je al een mandoline met element. Ik heb er zelf 1 gekocht om te checken of dit wat is. Ja dus! De banjo is wat duurder, maar voor 300 a 400 euro heb je er al eentje. De dobro kan als beginneling gewoon worden geleerd op een normale gitaar. De privélessen voor mandoline- banjo- en dobro geef ik bij mij thuis in Gouda. Meld je aan voor een proefles! Je zal zien dat het een fantastisch muzikaal avontuur wordt! 

Docent : Joop de Jong

Startdatum : starten kan op ieder moment in het schooljaar.
Lestijden : In overleg

Proefles
Joop de Jong
Joop de Jong
Joop de Jong