Anton Doornekamp


Anton Doornekamp

Hallo, Ik ben Anton Doornekamp. Ik speel vanaf mijn tiende levensjaar gitaar. Op de radio hoorde ik mensen (waaronder Mark Knopfler, Slash,  David Gilmour, John Frusciante etc etc..) de meest wonderlijke dingen spelen op gitaren dus ik besloot dat ik wilde ontdekken wat ik met een gitaar zou kunnen. Iedereen is anders en speelt en klinkt daardoor totaal anders. Dat inspireert mij enorm. Ik speel sinds mijn 14e in bands en geef inmiddels al langer dan 10 jaar les en heb mijn bevlogenheid en enthousiasme voor lesgeven nooit verloren. Hoofdzakelijk speel ik de stijlen southern rock blues en country maar er zijn heel veel stijlen die ik kan spelen en onderwijzen waaronder folk, bluegrass, britpop, 90's grunge, 70's pop, rock 'n roll, reggae, jazz, foute 80's hits, 80s jazzrock, punk, soul... The list goes on. Ik zou je zelfs op weg kunnen helpen in stijlen als hiphop en klassiek.


We kunnen aan de slag met gehoortraining, improvisatie, theorie, techniek, noten lezen of jouw favoriete repertoire. Ik geef zowel akoestisch als elektrisch les en zowel met plectrum als met vingers. Ik kan ook lesgeven in slide gitaar. Er is geen uitdaging die we niet aan kunnen gaan. Bij mij staan de doelen die jij stelt centraal. Zie mij meer als een coach dan een gitaarleraar. Bij mij gaat het om wat jou inspireert, beleeft, beroert of verwondert. Ik geloof dat goed gitaarspelen ontstaat uit een goede balans tussen intuitie en rationaliteit. Tevens heb ik vanuit een wens om meer te leren over de muziek en het instrument ook aan het conservatorium gestudeerd. Daarnaast heb ook ervaring als geluids en recording technicus, dus als je wilt leren hoe je je muziek kunt opnemen, dan kan dat ook bij mij.
Bij mij is iedereen welkom en ik geloof dat iedereen goed kan worden in gitaarspelen als je er maar genoeg tijd en liefde in steekt.

Anton Doornekamp

Anton Doornekamp