Edwin Haan


Edwin Haan

Mijn naam is Edwin, ik ben 27 en ik speel gitaar sinds ik 7 ben. Ik wou eigenlijk drummen, maar mijn ouders vonden het geen goed idee om een drukke 7-jarige achter een drumstel zetten. Dus ik ‘settelde’ maar voor gitaar, alhoewel mijn interesse in ritmes nooit weg is gegaan: ik zie mezelf ook meer als een drummer in de mal van een gitarist. Initieel begon ik met klassieke training (etudes, Bach, etc.) maar die gooide ik al snel uit het raam toen ik voor het eerst punk hoorde. De eerste elektrische gitaar was gekocht van mijn hard gespaarde zakgeld, en samen met mijn Marshall versterkertje scheurde ik door naar mijn tienerjaren, die gevuld werden met steeds extremer wordende metal en prog.

Toen ik 21 was, besloot ik na te stoppen met mijn studie geneeskunde om me te storten op muziek. Ik realiseerde me dat ik iets wou maken, creëren wat echt van mij was, en muziek maken waar ik blij van werd. Ik ging bij progressieve metal band XENO, en werd aangenomen op het Conservatorium van Amsterdam: daar studeer ik komend jaar van af. Met XENO heb ik veel bandervaring opgedaan met shows spelen, platen opnemen, song-writing, band-dynamiek, en zelfontplooiing als mens en als muzikant.

Edwin Haan

Edwin Haan


Mijn persoonlijke stijl is vooral te omschrijven als technisch, complex, contrasterend en heavy, maar ik ben ondertussen ook competent in een heel scala aan genres en stijlen van spelen. Je kunt voor bijna alles bij mij terecht, en als ik iets niet weet (want niemand weet alles), zal ik dat eerlijk zeggen en voor je uitzoeken. Ik ben van mening dat muziek iets heel erg puurs en persoonlijks is, en dat probeer ik door middel van een gevoelige en filosofische aanpak terug te laten komen in de lessen. Ik wil voor jou je vlam helpen ontwaken of aanwakkeren, je helpen je doelen te bereiken als gitarist, en daarmee ook jou te helpen vinden wat jou uniek maakt als muzikant. Het maakt niet uit wie je bent, wat je doet, wat je vet vindt, of waar je vandaan komt: iedereen is uniek en krachtig in hun eigen energie. Ik wil je uitnodigen om je open te stellen, fouten te maken, hard te werken, te lachen en te huilen, en me hopelijk het vertrouwen te geven om een stukje met je mee te wandelen op je muzikale pad.

Talent bestaat niet. Het is puur en alleen inzet.’